Chapewerken – Chapewerken Willemsens

Willemsens bvba kan u helpen met het plaatsen van alle soorten chape / dekvloer afhankelijk van de functie die ze zal vervullen.

Willemsens bvba plaatst met een ervaren team steeds een sterke perfect egale chape. Tevens zorgen wij voor een duidelijke planning én een stipte communicatie omtrent uitvoeringstermijnen.

Hellende chape

Chape die geplaatst wordt op platte daken in de correcte hellingsgraad zodat die voor voldoende afwatering zorgt.

Hechtende of niet-hechtende chape

Chape aan de draagvloer hecht of die van de draagvloer gescheiden is door middel van een scheidingslaag (bijvoorbeeld folie, of allerhande isolaties).

Chape voor vloerverwarming

Chape ofwel aangebracht op een isolatie, met eventuele tussenplaatsing van een scheidingslaag en inwerking van vloerverwarmingselementen (buizen of kabels). Deze chape moet altijd voorzien worden van chapewapening. Er wordt tevens steeds dispertieproduct toegevoegd aan de chape.

Uitvulchape

Laag die tussen de finale chape en de draagvloer aangebracht wordt. Haar dikte is afhankelijk van de aard en/of van het beoogde doel (bijvoorbeeld uitvullaag tussen leidingen, …). verwarmingselement onderlaag (met leidingen), uitvullaag, uitvlaklaag, hellingslaag enz.

Sneldrogende chape

De chape kan vermengd worden met hulpstoffen/versnellers, die de droogtijd verkorten. De droogtijd van de chape kan men reduceren op 3 tot 15 dagen bij 5 à 6cm chape. Dit biedt als voordeel dat de chape veel sneller droogt en er dus geen tijd verloren wordt naar de finale oplevering toe.

Isolerende chape

Deze chape heeft als functie een onderlaag voor de finale chape die tevens zorgt voor een afdoende thermische isolatie. Voorbeelden: isolerende chape op basis van eps-korrels.

lid-confederatie-bouw